fbpx

Lapsi- ja nuorisokuoro Galanten tahtipuikko Anna Sandströmille

Helsingin Konservatoriossakin vietetään nyt kesää, mutta uutta lukukautta odotetaan jo innolla. Konservatorion henkilökuntaan liittyy elokuussa uusia ammattilaisia, muiden muassa kuoronjohtaja Anna Sandström. Kuoroihin muuten ilmoittaudutaan elokuussa!

Saara Aittakumpu luovutti Galante-kuoron tahtipuikon Anna Sandströmille Café Engelin terassilla 12.6. Anna aloittaa työnsä Galante-kuoron johtajana Helsingin Konservatoriossa elokuussa 2020.

Helsingin Konservatorion lapsi- ja nuorisokuoro Galante on saanut uuden kuoronjohtajan, Saara Aittakummun siirryttyä aikuiskuorojen pariin. Aiemmin Tukholmassa maineikkaassa Adolf Fredrikin kuorokoulussa työskennellyt kuoronjohtaja Anna Sandström tarttuu tahtipuikkoon.

Saara Aittakumpu kertoo seuraajastaan: ”Olen tosi iloinen, että minulle löytyi Galanteen näin pätevä ja motivoitunut seuraaja, kuin Anna! Uskon että hän tuo hyvällä tavalla uusia tuulia kuoroon – jatkaen samalla niiden hedelmien kypsyttelyä, joista itse olen saanut viime vuosina Galantessa nauttia. Kuorossahan on tällä hetkellä kolmisenkymmentä aktiivista laulajaa, jotka ovat motivoituneita tarkkaan harjoitteluun niin erityylisten kuoroteosten, äänenkäytön kuin ihan kuorossa toimimisen taitojenkin osalta.”

”Minä siirryn nyt työssäni kokonaan aikuiskuorojen pariin, koska aloitettuani viime vuonna kamarikuoro Kampin Laulun johtajana aika ei vaan millään riitä kaikkeen. Uskon kuitenkin, että tulen tapaamaan vielä monia galantelaisia kuorolaulun merkeissä tulevaisuudessa, onhan kuoroharrastuksella tapana pysyä mukana halki elämän.

Anna Sandström kommentoi: ”Upeaa päästä osaksi Konservatorion ammattitaitoista kollegiota ja jatkamaan Saaran hienoa työtä Galanten parissa!” Toivottavasti voin tuoda mukanani uusia ideoita ja oppimaani Adolf Fredriksistä sekä muualta.”

”Tukholmassa asuessani ja työskennellessäni huomasin, että me olemme Suomessa vähän huonoja jakamaan osaamistamme. Ruotsissa lapsi- ja nuorisokuoroverkosto on todella aktiivinen ja tarjolla on paljon tapahtumia, projekteja ja koulutusta. Ehkä Helsingin konservatorio, jossa saman katon alla on useampia kuororyhmiä ja musiikkikasvatusta koko lapsen/nuoren musiikilliselle kehityskaarelle, voisi toimia alustana uusille avauksille ja koulutukselle Suomen lapsi- ja nuorisokuorokentällä.”

Helsingin Konservatorio toivottaa Anna Sandströmin tervetulleeksi, kiittää Saara Aittakumpua erittäin hyvästä työstä, ja toivottaa niin kuoronjohtajille, kuorolaisillekin, kuin kaikille muillekin oikein hyvää kesää! Galante ja muut kuorot laulavat jälleen lukuvuoden käynnistyttyä!

Kiinnostaako kuorolaulu? Löydät tietoja (ja tämänhetkisen harjoitteluaikataulun) Galantesta ja muista Helsingin Konservatorion kuoroista täältä.

Ilmoittautuminen lasten ja nuorten kuoroihin tapahtuu 10.-14.8.2020 konservatorion verkkosivuilla Ajankohtaista-laatikossa olevan linkin kautta. Kuorojen koelaulut on tänä vuonna poikkeuksellisesti siirretty lukuvuoden alkuun kevään poikkeustilan takia.

Löydät lisätietoa lukuvuoden alun järjestelyistä sivuiltamme täältä sekä alkavan lukuvuoden tärkeät päivämäärät ja lomat täältä.

Teksti: Anna Nora ja Sanni Sarelma

Haastattelu: Anna Nora

Kuva: Anna Nora

Takaisin edelliselle sivulle