fbpx

Lasten ja nuorten kuorojen lukuvuoden huipentaa yhteinen Kevät!-konsertti

Valmennuskuoro Tähtisumu esiintyi Visseli-soitinesittelypäivässä 13.4.2019.

Valmennuskuoro Tähtisumu esiintyi Visseli-soitinesittelypäivässä 13.4.2019.

Helsingin Konservatorion lasten ja nuorten kuorot esiintyvät 18. toukokuuta konservatorion konserttisalissa. Konsertissa esiintyvät Valmennuskuoro Tähtisumu, Poikien Ryhmä X, Lapsi- ja nuorisokuoro Galante ja Nuorisokuoro All 4 Voices.

Kuorojen johtajat Anna Nora ja Saara Aittakumpu kertovat, että konsertissa kuullaan monipuolisesti klassista, kansanlaulua ja rytmimusiikkia. Luvassa on myös uutta musiikkia.

– Tähtisumu esittää Kaisa Nuoliojan uusia lastenlauluja, joissa teemana on matkustaminen. Kuoro on harjoitellut kevätlukukaudella näiden laulujen lisäksi kaksiäänisyyttä, kaanonissa laulamista ja erilaisten äänenkäyttötapojen löytämistä eri lauluihin. Näitä kaikkia on konsertin kappaleissa nyt kuultavissa, kertoo Anna Nora.

Renessanssia ja elokuvamusiikkia

– All 4 Voices on keväällä tutustunut eri tyyleihin. Niinpä konsertissakin on mukana monenlaisia tyylisuuntia edustavaa musiikkia. Mukana on renessanssisäveltäjä Tomas Luis da Victorian Tantum ergo, englantilaisesta kansallisromantiikasta ammentava Love’s Philosophy, barokkia ja swingiä yhdistävä Swinging Intrada ja lisäksi elokuvasta Rent Seasons of Love, Anna Nora kertoo.

Poikien Ryhmä X on harjoitellut unisonolaulua ja rytmiikkaa. Näitä kuullaan pohjalaisessa kansanlaulussa Minä olen Härmän Kankaanpäästä ja haitilaisessa kansanlaulussa Keltalintu.

Kuoroilla syksyllä nykymusiikkikonsertti

Galante-kuoron johtaja Saara Aittakumpu kertoo, että Galante-kuoro valmistautuu jo syksyn nykymusiikkikonserttiinsa.

– Galante esiintyy marraskuun 17. päivä konservatoriolla Heläys!-seminaarissa, jonka aiheena on lapsi- ja nuorisokuorolle säveltäminen. Olemme aloittaneet valmistautumisen säveltäjä Heta Ahon teettämillä improvisaatioharjoituksilla. Ensi syksynä syvennämme aihetta lisää, kertoo Saara Aittakumpu.

Lasten ja nuorten kuorot esittävät konsertin lopuksi yhdessä Mia Makaroffin kappaleen Kevät ja Jaakko Mäntyjärven viilaaman kansanlaulupotpurin Kaksipa poikaa Kurikasta ja kaverit. Kuorojen konsertissa esiintyy myös kantelisti Nea Wunsch opettajansa Senni Eskelisen kanssa.

Kevät! Lasten ja nuorten kuorojen konsertti 18.5.

teksti: Raija Kaljunen
kuva: Rea Warme-Korpinen

Takaisin edelliselle sivulle