fbpx

Pianonvirittäjä­opiskelijoiden harjoitusyritys palvelee vappuun asti

Helsingin Konservatorion pianonvirittäjäopiskelijat ovat valmiina palvelemaan pääkaupunkiseudun asiakkaita. Kuvassa vasemmalta Sinikka Kontio, Ukko Mannermaa, lehtori Jarkko Peltola, Elias Marjanen ja Laura Silander. Kuvasta puuttuvat opiskelijat Aron Lampila, Markus Dunder, Elisa Vikki ja Simo Heikkinen.

Helsingin Konservatorion pianonvirittäjäopiskelijat ovat valmiina palvelemaan pääkaupunkiseudun asiakkaita. Kuvassa vasemmalta Sinikka Kontio, Ukko Mannermaa, lehtori Jarkko Peltola, Elias Marjanen ja Laura Silander. Kuvasta puuttuvat opiskelijat Aron Lampila, Markus Dunder, Elisa Vikki ja Simo Heikkinen.

Helsingin Konservatorion pianonvirittäjäopiskelijat avaavat 25. marraskuuta harjoitusyrityksensä, jonka kautta he tarjoavat edullista pianonviritystä Helsingissä, Espoossa, Vantaalla ja Kauniaisissa. Pianon virittäminen ja tarvittaessa viritystason korjaus opiskelijatyönä maksaa 90 euroa. Harjoitusyritys tarjoaa pianonviritystä yksityisasiakkaille, kouluille, seurakunnille ja järjestöille.

Virityksiä tehdään tiistaista torstaihin klo 9.00–15.00. Pianonvirittäjän voi tilata numerosta 040 253 9460 ma–to klo 9.00–15.00. Harjoitusyrityksen toiminta päättyy 30.4.2020. Harjoitusyritys palvelee joka toinen vuosi, ja se on osa pianonvirittäjäopiskelijoiden loppuvaiheen opintoja.

Opiskelijoiden pianonviritystyöhön asiakkaiden luona on varattu kolme tuntia. Jos aikaa jää, opiskelijat tekevät pianolle tarpeen mukaan myös pieniä huolto- ja korjaustöitä. Harjoitusyrityksessä työskentelee yhdeksän opiskelijaa, jotka valmistuvat keväällä 2020 pianonvirityksen osaamisalalta. Helsingin Konservatorio on Suomen ainoa oppilaitos, jossa voi opiskella pianonvirittäjäksi.

Harjoitusyrityksen kautta yrittäjän arki tutuksi

Pianonvirittäjä työssään– Opiskelijoille on tärkeää päästä tekemään työssäoppimista niin, että se vastaa käytännön ammatissa työskentelyä. Ennen harjoitusyrityksen avaamista opiskelemme yrityksen perustamiseen ja yrittäjänä toimimiseen liittyviä asioita. Tutuksi tulevat niin töiden vastaanotto, laskutus, kirjanpito kuin ajopäiväkirjakin, kertoo lehtori Jarkko Peltola.

Opiskelijat ovat käyneet läpi myös viestinnän ja markkinoinnin suunnittelua konservatorion viestintäasiantuntija Raija Kaljusen kanssa.

– Tavoitteena on oppia työelämälähtöisesti viestinnän perusasioita. Pohdimme opiskelijoiden kanssa harjoitusyrityksen kautta sitä, miten oman yrityksen viestintää kannattaa sitten aikanaan lähteä suunnittelemaan ja toteuttamaan, kertoo Raija Kaljunen

Opiskelijalle harjoitusyritys on näytön paikka

Opiskelija Laura Silander odottaa harjoitusyrityksessä työskentelyä omien sanojensa mukaan varovaisen toiveikkaana.

– On hienoa, että jo tässä vaiheessa pääsee kokeilemaan yrityksen pyörittämistä. Tähän mennessä olen tehnyt virityksiä lähinnä tutuille, mutta nyt pääsee virittämään ”oikeiden asiakkaiden” soittimia. Tämä on näytön paikka!

Pianonvirityksessä Laura Silanderia kiehtoo erityisesti soittajan tukeminen.

– Mitä enemmän on viritettyjä pianoja, sitä enemmän on elävää musiikkia. Kun pääsee kuulemaan kättensä työn tuloksen välittömästi, se on hyvin palkitsevaa, sanoo Laura Silander.

 

Pianonvirittäjän koulutukseen voi hakea seuraavan kerran kevään yhteishaussa 18.2.–10.3.2020.
Lisätietoja hausta konservatorio.fi/ammattiin -sivulla

teksti: Raija Kaljunen
kuvat: Heikki Tuuli

Takaisin edelliselle sivulle