Kolmen musiikkiopiston sellistit rokkaavat yhdessä 2.12.

Noin 30 nuorta sellistiä Helsingin Konservatoriosta, Kirkkonummen musiikkiopistosta ja Musiikkiopisto Juvenaliasta tulkitsevat yhdessä rock-klassikoita 2.12. Helsingin Konservatorion konserttisalissa. Luvassa on mm. Led Zeppelinin, Deep Purplen ja Metallican musiikkia. Lavalla on sellistejä noin 9-vuotiaista parikymppisiin.

Sellonsoiton opettaja Markus Pelli Kirkkonummen musiikkiopistosta sai idean tällaisesta konsertista jatko-opinnoissaan Metropolia Ammattikorkeakoulussa 2014–2015. Hän teki tuolloin mm. sovituksia pelimannimusiikkikappaleista oppilaidensa toiveiden pohjalta ja pohti uusia tapoja motivoida nuoria sellonsoittajia kamarimusisointiin.

– Ajattelin, että yhdistetään yhteissoittoon sitä musiikkia, mistä nuoret tykkäävät ja jota he tuntevat. Tältä pohjalta tein sovituksia klassisista rockbiiseistä. Oli jännä huomata, että vaikka moni konsertin kappaleista on tehty ennen kuin kukaan soittajista on edes syntynyt, niin joku Smoke on the Water tunnistetaan ja sitä osataan jopa pyytää, kertoo Pelli.

Kevään konsertin jälkeen Markus Pelli mietti, että olisi mukava tehdä iso projekti uudestaan ja vielä isommalla porukalla. Nyt mukana on myös Leila Kurkikankaan oppilaita Helsingin Konservatoriosta ja Juvenaliasta.

Rock on teknisesti vaativaa

Leila Kurkikankaan mielestä rockin soitto on luonnollisesti jo rytmisten rakenteiden takia erilaista kuin klassisen musiikin, mutta yhtään helpompaa se ei ole.

– Oppilaat ovat huomanneet, että he joutuvat ryhdistäytymään ja oikeasti työstämään teknisesti vaikeita kohtia. Heille on tullut lisää motivaatiota ja rohkeutta soittaa. Vaikka rock on välillä sellaista räimettä, niin pidän kiinni siitä, että äänen kvaliteetin pitää aina säilyä. Yhtään ei saa sohia, vaan tässäkin musiikissa yhteissoiton pitää olla tarkkaa, Kurkikangas sanoo.

Sellot rokkaa -konsertti 2.12.

teksti: Raija Kaljunen
kuva: Leila Kurkikangas

Takaisin edelliselle sivulle