fbpx

Synkronis-kvartetin Peaceful Mind aloittaa syksyn opettajakonsertit

Helsingin Konservatorion syyskauden opettajakonserttien sarja alkaa 12. syyskuuta Synkronis-kvartetin konsertilla, jossa kuullaan Arvo Pärtin, Samuel Barberin ja Joseph Haydnin musiikkia. Synkronis-kvartetissa soittavat Iiris Pyrhönen-Koivula (viulu), Klaara Pyrhönen (viulu), Matti Lindholm (alttoviulu) ja Elina Susiluoto (sello). Peaceful Mind -konsertin teokset esittelee konservatorion viulunsoiton opettaja Klaara Pyrhönen:

– Arvo Pärtin Fratres on hieno, meditatiivinen teos, joka kiehtoo meitä. Tässä kiireisessä maailmassa on hienoa pysähtyä hetkeen, hengitellä ja vain olla. Joseph Haydnin Auringonnousu-kvartetto on klassikko: puhdasta, selkeää musiikkia, joka on helppo ottaa vastaan.

Lisäksi Synkronis soittaa Samuel Barberin teoksen String Quartet op. 11.

– Tästä hidas osa on tunnetuin. Halusimme soittaa teoksen kokonaisuudessaan ja luoda kehykset sen ympärille. Kvartetto on elämää pursuava, jopa hieman maaninen teos sodan keskeltä. Hitaan osan syvä tunnelma on maaginen. Suosittelen tulemaan tutustumaan kokonaisuuteen!

kvartetin soittajat soittimineen

Vasemmalta Iiris Pyrhönen-Koivula, Klaara Pyrhönen, Matti Lindholm ja Elina Susiluoto.

Klaara Pyrhöselle esiintyminen on tärkeää opettajuudessa

Klaara Pyrhönen kertoo, että hän nauttii esiintymisestä ja yleisölle soittamisesta.

– Elän soittamisesta ja se on tärkeää myös opettajuudessani. En voisi opettaa, jos en soittaisi itse aktiivisesti. Olen parempi opettaja, kun saan itse soittaa. Uskon, että se antaa myös oppilailleni perspektiiviä opettajan työhön, Pyrhönen pohtii. Hän on soittanut Synkronis-kvartetissa noin 11 vuotta.

– Opiskelimme kaikki samaan aikaan täällä silloisessa Stadia-ammattikorkeakoulussa. Sisareni Iiriksen kanssa teimme toisen asteen tutkinnon ensimmäisten joukossa konsalla. Elinan kanssa soitimme jo lapsina samassa orkesterissa. Tämä taitaa olla jo neljäs opettajakonserttimme, muistelee Klaara Pyrhönen.

Synkronis-kvartetti: Peaceful Mind 12.9.

teksti: Raija Kaljunen
kuvat: Klaara Pyrhönen

Takaisin edelliselle sivulle