163-vuotias wieniläisflyygeli muutti Helsingin Konservatorioon

Helsingin Konservatorion soittimisto on saanut arvokkaan lisän, kun taloon saatiin lainaksi Eduard Seuffert -flyygeli, joka on rakennettu Wienissä vuonna 1855. Flyygeli on yksityisomistuksessa ja se sijaitsi aiemmin Ritarihuoneella konserttikäytössä.

Flyygelin omistajat eivät halua julkisuuteen, mutta kertovat, että he halusivat harvinaisen soittimensa aktiiviseen käyttöön ja nimenomaan Helsingin Konservatorioon.

– Soitinta ajatellen on tärkeää, että sitä soitetaan. Meistä tuntui myös tärkeältä, että tällainen epätavallisempi soitin olisi iloksi useammalle muusikolle. Tämä on toiveena nyt kun soitin voi palvella pianonsoitonopetuksessa. Olisi myös jännittävää kuulla flyygelin sointia konservatorion erinomaisessa salissa!

Omistajien edustaja luonnehtii flyygelin sointia mieleenpainuvan herkäksi ja vivahteikkaaksi.

– Sen ääressä tuntee flyygelin herkän koneiston ikään kuin sormissaan ja kuulee, miten nahkapäällysteiset vasarat lyövät kieliin. Meillä ei ole tarkempaa tietoa soittimen historiasta, mutta mieltä kutkuttaa ajatus, että se on Paciuksen ja Faltinin ajoilta.

– Seuffert-flyygeli on hieno lisä Helsingin Konservatorion soittimistoon. Pianonsoiton oppilaamme saavat kokemusta harvinaislaatuisella soittimella soittamisesta. Flyygeliä voivat käyttää myös meillä konsertoivat pianotaiteilijat, ja soitin avaakin uusia mahdollisuuksia konserttitoimintaamme, sanoo rehtori Rea Warme-Korpinen.

teksti ja kuvat: Raija Kaljunen

Takaisin edelliselle sivulle