fbpx

Helsinki Lied -kilpailuun valittiin 42 lied-paria

Helsingissä 29.–31.10.2021 järjestettävään kansalliseen Helsinki Lied -kilpailuun on valittu 42 lied-paria. Kilpailuun ilmoittautui yhteensä 50 lied-duoa eri puolilta Suomea.

25-vuotiaiden ja sitä vanhempien sarjaan valittiin 28 laulaja–pianisti-paria ja alle 25-vuotiaiden sarjaan 14 paria. Esikarsintalautakunta valitsi kilpailuun osallistujat lied-parien lähettämän ennakkomateriaalin perusteella.

Kilpailijoiden nimet on julkaistu Helsinki Lied -kilpailun verkkosivuilla helsinkilied.fi.

Helsingin Konservatorion Säätiö järjestää kansallisen Helsinki Lied -kilpailun kolmatta kertaa 29.–31.10. Helsingin Konservatorion konserttisalissa. Kilpailu on Suomen ainoa lied-pareille tarkoitettu kilpailu. Se nostaa esille liediä elinvoimaisena klassisen musiikin taidemuotona. Kilpailun alkuerät ovat 29.–30. lokakuuta, välierä 30. lokakuuta ja finaalit sunnuntaina 31. lokakuuta.

Helsinki Lied -kilpailuun voivat osallistua suomalaisissa musiikkiopistossa, konservatoriossa, ammattikorkeakoulussa tai Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa opiskelevat suomalaiset ja Suomessa asuvat tutkintoon tähtäävästi opiskelevat ulkomaalaiset lied-parit. Osallistua voivat myös suomalaiset, jotka opiskelevat ulkomaisessa korkeakoulussa laulua tai pianonsoittoa.

 

25-vuotiaiden ja sitä vanhempien sarjan pääpalkinto on 6000 euroa ja alle 25-vuotiaiden 4000 euroa. Palkintojen yhteissumma on 19 000 euroa. Palkituille tarjotaan myös konsertointimahdollisuuksia.

Tuomariston puheenjohtajana toimii pianotaiteilija Tuija Hakkila. Muut jäsenet ovat pianotaiteilija Bengt Forsberg ja laulutaiteilijat Arttu Kataja ja Elisabeth Werres.

Kilpailun liput tulevat myyntiin kilpailun verkkosivujen kautta lähempänä kilpailua, koronatilanteen salliessa.

Edellinen Helsinki Lied -kilpailu pidettiin vuonna 2018, jolloin yli 25-vuotiaiden sarjan voittivat Virva Puumala ja Juho Lepistö. Alle 25-vuotiaiden sarjan voittivat Wilhelmína Tómasdóttir & Siiri Ylijoki.

Lisätiedot

kilpailukoordinaattori Soila Jaakkola, puh. 040 748 9449, soila.jaakkola@konservatorio.fi

Takaisin edelliselle sivulle