fbpx

Avoimeen konservatorioon ilmoittaudutaan 14.-23.8.

Helsingin Konservatorio tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia musiikin harrastamiseen, myös aikuisille. Avoimeen konservatorioon ilmoittaudutaan syyslukukaudeksi verkkosivuillamme 14.8.-23.8.

Avoimen konservatoriossa opiskellaan musiikinharrastajan toiveiden ja taitotason mukaisesti, omaksi iloksi ja ilman suoritusvelvoitteita. Opetus on maksullista harrastustoimintaa. Yksilöopetusta tarjotaan instrumenttiopinnoissa ja laulussa, mutta ryhmäopetustakin löytyy. Kiinnostaisiko sinua esimerkiksi ooppera?

Soiton- ja laulunopetus

Ohjausta annetaan jousisoittimien, puhaltimien, pianon, harmonikan, harpun ja kitaran soitossa sekä laulussa. Opettajat ovat Helsingin Konservatorion soiton- ja laulunopettajia. Opetuksen ajankohdasta ja sisällöstä sovitaan opettajan kanssa.

Aiempaa kokemusta ei tarvita. Voit aloittaa soittamisen tai laulamisen alkeista, saada lisäohjausta jo tutun soittimen soittamiseen, tai vaikka elävöittää aiemmin kesken jääneen musiikkiharrastuksen.

Opetus järjestetään Helsingin Konservatorion tiloissa tai etäopetuksena. Osallistuminen edellyttää omaa soitinta.

Avoin oopperaluokka esiintyy aiemmassa produktiossa. Kuva: Juulia Tapola

Avoin oopperaluokka

Avoimella oopperaluokalla lauletaan ooppera- ja operettimusiikkia sekä musikaaleja pianistin säestyksellä. Kevätlukukaudella pyritään toteuttamaan ohjattu esitys.

Oopperaluokalle pyrkiville järjestetään koelaulutilaisuus 31.8. klo 18.00-21.00. Oopperaluokalle otetaan uusia oppilaita ainoastaan syksyisin, eli koelaulussa valitut oppilaat sitoutuvat koko lukuvuoden opiskeluun.

Muu tarjonta

Avoimen konservatorion tarjonnasta löytyy opetusta klassisessa musiikissa yksilöille, pareille ja ryhmille. Vapaan säestyksen alkeiskurssilla opetellaan sointumerkeistä säestämisen alkeita, Lied-koulutus tarjoaa jo toimiville Lied-pareille mahdollisuuksia syventää osaamistaan. Ohjausta on tarjolla myös kamarimusiikkiyhtyeille. Tällä lukukaudella tarjontaan on lisätty korrepetitioryhmä, johon osallistuvat pääsevät laulamaan omaa ohjelmistoaan ryhmätunnilla pianistin säestämänä.

Löydät koko tarjonnan, kurssimaksut ja aikataulut täältä.

Huom! Helsingin Konservatoriossa seurataan koronatilanteen kehitystä, ja noudatetaan oppilaitoksille annettavia suosituksia. Opetus järjestetään mahdollisimman turvallisesti. Instrumenttiopetusta on mahdollista saada etäopetuksena myös normaalioloissa. Mikäli koronatilanne huonontuu, muutokset ryhmäopetuksessa ovat mahdollisia.

Takaisin edelliselle sivulle