fbpx

Avoimeen konservatorioon ilmoittaudutaan 7.-15.1.

Helsingin Konservatorion Avoimen konservatorion kevätlukukausi käynnistyy 25.1.2021. Kevätlukukaudelle ilmoittaudutaan verkkolomakkeella Helsingin Konservatorion verkkosivuilla 7.-15.1.

Myös vanhat opiskelijat ilmoittautuvat uudelleen kevätlukukaudelle, sillä avointa oopperaluokkaa lukuun ottamatta Avoimen konservatorion kurssit eivät jatku automaattisesti kevätlukukaudelle.

Avoin konservatorio tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia musiikin harrastamiseen aikuisille, niin aloittelijoille kuin kokeneillekin musiikin harrastajille. Avoimen konservatorion opetus on maksullista harrastustoimintaa. Opiskelu tapahtuu musiikinharrastajan toiveiden ja taitotason mukaisesti, omaksi iloksi ja ilman suoritusvelvoitteita.

Soiton- ja laulunopetuksen yksityistunnit

Soiton- ja laulunopetusta annetaan jousisoittimien, puhaltimien, pianon, kanteleen, harmonikan, harpun ja kitaran soitossa sekä laulussa. Kantele on Avoimen konservatorion soitinvalikoimassa ensimmäistä kertaa tällä lukukaudella.

Opettajat ovat Helsingin Konservatorion soiton- ja laulunopettajia. Opetuksen ajankohdasta ja sisällöstä sovitaan opettajan kanssa. Aiempaa kokemusta ei tarvita. Voit aloittaa soittamisen tai laulamisen alkeista, tai saada lisäohjausta jo tutun soittimen soittamiseen. Mitä jos aloittaisit vaikka lapsuudessa haaveeksi jääneen harrastuksen, tai elävöittäisit joskus aiemmin kesken jääneen musiikkiharrastuksen?

Opetus järjestetään Helsingin Konservatorion tiloissa tai etäopetuksena. Osallistuminen edellyttää omaa soitinta.

Muu tarjonta

Avoimen konservatorion kevätlukukaudella järjestetään opetusta myös lied- ja oopperapareille, sekä säestämisen opetusta.

Vapaan säestyksen alkeiskurssilla opetellaan sointumerkeistä säestämisen alkeita, Lied-koulutus tarjoaa jo toimiville Lied-pareille mahdollisuuksia syventää osaamistaan.

Löydät koko opetustarjonnan ja hinnaston verkkosivuiltamme.

Varotoimemme poikkeustilanteessa

Uudenmaan koronatilanne vaikuttaa luonnollisesti myös Helsingin Konservatorion toimintaan. Seuraamme ja noudatamme rajoituksia ja suosituksia, ja pyydämme samaa myös muilta. Päivitämme aina ajankohtaiset ohjeistukset verkkosivuillemme.

Epävarman koronatilanteen vuoksi kevätlukukaudella ei järjestetä uusia ryhmäopetuskursseja, kuten toivottua korrepetitioryhmää. Laulu-, ja instrumenttiopetus on kuitenkin mahdollista järjestää varotoimet ja turvavälit huomioiden. Yksilöopetusta on mahdollista saada myös etäopetuksena, myös normaalioloissa.

Avoimen oopperaluokan syksyllä alkanut opetus jatkuu sovitusti. Avoimelle oopperaluokalle ei ole mahdollista hakea kevätlukukaudelle. Oopperaluokalle on mahdollista hakea vain kerran vuodessa, eli seuraava koelaulu on odotettavissa syyslukukauden haun yhteydessä.

Tarjonta, hinnasto ja ilmoittautuminen (15.1. mennessä)

 

Takaisin edelliselle sivulle