fbpx

Erityismuskarissa on erityisen hauskaa

Musiikista nauttiminenhan ei tunnetusti katso ikää, mutta aivan erityistä iloa se tuo lapsille. Musiikkileikkikoulu tarjoaa lapselle oikotien musiikin maailmaan elämyksellisen kokemisen kautta. Helsingin Konservatoriossa perheen pienimmät musisoivat monessa eri ryhmässä ja monilla eri painotuksilla. Oma ryhmänsä on myös erityislapsille.

Musiikkileikkikoulussa kehitetään lapsen laulu- ja soittotaitoa, kuuntelukykyä, rytmi- ja melodiatajua, musiikillista ilmaisua sekä luovuutta. Tavoitteena on nauttia musiikin tekemisestä ja sen tuomasta ilosta. Tunneilla lauletaan, soitetaan, viitotaan ja liikutaan musiikin mukaan, sekä kuunnellaan musiikkia eri tavoin.

Lapsen ja aikuisen yhteinen musiikkihetki

Erityislasten ryhmässä yhtenä tavoitteena on luoda lapsen ja aikuisen yhteinen musisointihetki. Lapsi pääsee muskarissa musisoimaan paitsi yhdessä itselleen tärkeän aikuisen kanssa, myös osana ryhmää.

Rosa-Lia Anthoni

Erityistarpeisten lasten musiikkileikkikoulun sisältö, aiheet ja tavoitteet ovat samanlaisia, kuin tavanomaisesti kehittyviä lapsiakin opetettaessa, mutta tavoitteet asetetaan ryhmäläisille sopiviksi. Kyseessä on pienryhmäopetus, eli lapsen yksilölliset tarpeet pystytään huomioimaan hyvin.

Musiikin kautta oppiminen hyödyttää kaikkia lapsia, mutta erityisen hyödyllistä se on erityislapsille.

Erityislasten musiikkileikkikoulun opettaja Rosa-Lia Anthoni kiteyttää: ”Viimeisimpien aivotutkimusten mukaan aktiivinen musiikkileikkikoulutoiminta kehittää aivojen kuulotoimintoja ja kielellisiä- sekä tarkkaavaisuustoimintoja nopeammin, kuin niillä lapsilla, jotka eivät ole päässeet osallistumaan musiikkitoimintaan.” Rosa-Lia Anthonin opinnäytetyö varhaisiän musiikinopetuksesta erityistarpeisille lapsille julkaistiin keväällä Metropolia Ammattikorkeakoulussa.

Muskariin ehtii vielä

Helsingin Konservatorion musiikkileikkikoulun erityislasten ryhmässä on vielä muutama vapaa paikka. Ryhmä kokoontuu torstaisin klo 17:30-18:15 17.8. alkaen. Ryhmä on tarkoitettu 4-7-vuotiaille.

Satunnaisia vapaita paikkoja saattaa löytyä myös muista konservatorion muskariryhmistä. Vapaita paikkoja voi tiedustella sähköpostitse osoitteesta muskari@konservatorio.fi

Lisätietoa muskariryhmistä ja syksyn aikataulun löydät täältä

Helsingin Konservatorion lukukausimaksut lukuvuodelle 2020-2021 näet täältä

Anthoni, Rosa-Lia, 2020: Me mennään muskariin. -Varhaisiän musiikinopetusta erityistarpeisille lapsille. YAMK opinnäytetyö. Metropolia Ammattikorkeakoulu. http://www.urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2020051912202

Huom! Helsingin Konservatoriossa seurataan koronatilanteen kehitystä, ja noudatetaan oppilaitoksille annettavia suosituksia. Opetus järjestetään mahdollisimman turvallisesti. Mikäli koronatilanne huonontuu, muutokset ryhmäopetuksessa ovat mahdollisia.

Teksti: Sanni Sarelma

Takaisin edelliselle sivulle