Helsingin Konservatoriosta valmistuu 30 musiikin ammattilaista

Helsingin Konservatoriosta valmistuu tänä keväänä ammattiin 24 klassisen musiikin muusikkoa ja kuusi pianonvirittäjää. Helsingin Konservatorio on Suomen ainoa oppilaitos, jossa koulutetaan pianonvirittäjiä. Molemmat koulutukset ovat toisen asteen ammatillisia musiikkialan perustutkintoja.

Koulutuspäällikkö Pia Kärjes-Peltola on tavannut kaikki ammattiin valmistuvat opiskelijat toukokuussa arviointikeskusteluissa. Niissä keskusteltiin opiskelijan kehittymisestä koulutuksen aikana ja tehtiin päättöarviointi.

– Keskusteluiden perusteella opiskelijat ovat olleet hyvin tyytyväisiä saamaansa opetukseen. Moni valmistuvista muusikoista pyrkii jatkamaan opintojaan musiikkialan korkeakouluissa. Osa on jo saanut jatko-opiskelupaikan ulkomailta ja useampi on hakenut Taideyliopiston Sibelius-Akatemiaan. Kaikki pianonvirittäjäksi valmistuvat ovat käynnistämässä omaa yritystoimintaa, kertoo Kärjes-Peltola.

Vuosi sitten kaikki Helsingin Konservatoriosta valmistuneet klassisen musiikin muusikot sijoittuivat joko jatko-opintoihin tai työelämään.

Helsingin Konservatoriossa vietetään lukuvuoden päättäjäisiä keskiviikkona 30. toukokuuta. Ammattiin valmistuvat saavat silloin tutkintotodistuksensa. Samassa tilaisuudessa jaetaan myös musiikin perustason ja musiikkiopistotason päättötodistuksen saaville todistukset. Päättäjäisissä palkitaan stipendeillä opinnoissaan hyvin menestyneitä taiteen perusopetuksen oppilaita ja ammatillisen koulutuksen opiskelijoita.

Musiikin osaamisalalta valmistuvat opiskelijat

Klassisen musiikin muusikko

Alanko Sami
Backman Minttu
Iljin Sanna
Inkeroinen Sointu
Kaakko Emma
Laaksonen Suvi-Tuuli
Leisma Ilmari
Leskinen Julia
Linkola Ilona
Lipponen Leevi
Loukomies Anni
Riihimaa Kerttu
Ristilä Hanna
Saari Eero
Sundström Ester
Suvanto Senja
Tamminen Liina
Tenkanen Eeva
Tumanoff Vilma
Wessman Aida

Lisäksi neljä henkilöä, jotka eivät halua nimeään julkisuuteen.

Pianonvirityksen osaamisalalta valmistuvat opiskelijat

Pianonvirittäjä

Kahlos Kimmo
Kilpi Anton
Kukko Jussi
Pitkälä Ari
Puhakka Ilmo

Lisäksi yksi henkilö, joka ei halua nimeään julkisuuteen.

Takaisin edelliselle sivulle