fbpx

Musiikki ammatiksi Helsingin Konservatoriossa

Poikkeustilanne tai ei, ammatinvalinta ja tulevaisuuden suunnittelu ovat tänäkin keväänä ajankohtaisia monelle. Klassisen musiikin muusikon koulutuksesta kiinnostuneiden nuorten kannattaa kohdistaa kiinnostuksensa Helsingin Konservatorioon, ja käydä verkkosivuillamme tutustumassa taloon.

Kevään 2021 yhteishaku (23.2.–23.3.2021) on jo kulman takana, mutta koronatilanne luonnollisesti estää perinteisten avointen ovien järjestämisen. Tänä vuonna emme voi koota tulevia ja nykyisiä opiskelijoita, opettajia ja hakijoiden vanhempia samaan tilaan kohtaamaan toisiaan, mutta sen ei pidä estää tulevia opiskelijoitamme tutustumasta Helsingin Konservatorioon.

Perinteiset avoimet ovet ja infotilaisuudet järjestetään tänä keväänä sähköisesti Helsingin Konservatorion verkkosivuilla ja YouTube-kanavalla. Avointen ovien sisällöt ovat kaikille avoimia, ja katsottavissa yhteishaun loppuun asti.

Avoimet ovet 12.1.

Helsingin Konservatorion klassisen musiikin muusikon koulutukseen pääsee tutustumaan 12.1.2021 alkaen YouTube-kanavallamme sekä verkkosivuillamme.

Avoimet ovet järjestetään tiistaina 12.1.2021 klo 13-14 YouTubessa. Avaamme tuolloin Helsingin Konservatorion YouTube-kanavalle livestriimin, jossa koulutuspäällikkö Pia Kärjes-Peltola ja opiskelijatutorit vastaavat kiinnostuneiden kysymyksiin, ja kertovat konservatoriossa opiskelusta.

Livestriimi on kaikille avoin, eikä ilmoittautumista vaadita. Infotilaisuuden kysymykset voi esittää joko YouTuben chatissa, tai sähköpostitse, lähettämällä kysymys otsikolla ”infotilaisuus” osoitteeseen konservatorio@konservatorio.fi ennen tapahtumaa, sen aikana, tai jälkikäteen.

Livestriimi alla:

Tiistaina 12.1. järjestetään myös Hakuinfo illalla klo 18.30-19.30. Aiemmin ilmoitetusta poiketen myös hakuinfo tulee olemaan etätapahtuma, alkuvuoden koronatilanteen ja voimassa olevien rajoitusten vuoksi. Tilaisuus livestriimataan YouTubeen. Hakuinfossa esitellään musiikkialan ammatillista koulutusta.

Striimi alla:

Avointen ovien videoesitykset jäävät katsottaviksi YouTubeen ja verkkosivuillemme yhteishaun loppuun asti. Voit esittää kysymyksiä niistä sähköpostitse, tai videoiden kommenteissa.

Hyviä syitä perehtyä hakemiseen ja alkaa harjoitella pääsykokeeseen löytyy myös tältä videolta, jossa opiskelijamme ja alumnimme kertovat meillä opiskelusta:

Klassisen musiikin muusikon koulutus

”Muusikon koulutus on erinomainen valinta klassista musiikkia tosissaan harrastavalle nuorelle, joka haluaa korkeatasoista opetusta ja mahdollisuuden keskittyä peruskoulun tai lukion jälkeen muusikon taitojen kehittämiseen. Moni jatkaa meiltä korkeakouluopintoihin Suomessa tai ulkomailla”, kertoo koulutuspäällikkö Pia Kärjes-Peltola.

Muusikon ammatillinen perustutkinto antaa solististen valmiuksien ja jatko-opintokelpoisuuden lisäksi hyvät ammatilliset perusvalmiudet yhtye-, orkesteri-, kuoro- ja säestystehtäviin. Helsingin Konservatorion musiikin osaamisalalla koulutus suuntautuu klassiseen musiikkiin.

Helsingin Konservatorioon hakeminen

Kevään 2021 yhteishaku, hakuaika syksyllä 2021 alkavaan koulutukseen, on 23.2.–23.3.2021. Yhteishaku on tarkoitettu niille hakijoille, jotka eivät ole aiemmin suorittaneet eivätkä suorita hakukeväänä ammatillista tutkintoa tai korkeakoulututkintoa. Ammatillisen tutkinnon tai korkeakoulututkinnon suorittaneet hakevat suoraan Helsingin Konservatorioon hakuaikana.

Helsingin Konservatoriossa voit myös täydentää aiemmin suorittamiasi opintoja.

Ota rohkeasti yhteyttä, neuvomme ja opastamme koulutukseen ja hakemiseen liittyvissä asioissa!

Usein kysytyt kysymykset näet täältä

Koulutuspäällikkö Pia Kärjes-Peltola: pia.karjes-peltola(at)konservatorio.fi

Kuvat: Heikki Tuuli

Videon on tuottanut Super Otus

Takaisin edelliselle sivulle