fbpx

Musiikkiharrastusta etsimässä?

Nyt on aika kääntää katse poikkeuskeväästä ensi syksyyn, etenkin, jos etsii lapselleen musiikkiharrastusta. Helsingin Konservatorion musiikkiopistoon otetaan uusia oppilaita poikkeuksellisesti ilman pääsykokeita ilmoittautumisjärjestyksessä 18.-22.5.2020, ja musiikkileikkikouluun ilmoittaudutaan 4.-10.5.

Mahtuisiko elämääsi uusi harrastus?

Entä lapsesi elämään? Miten olisi harrastus, joka tarjoaa sekä hauskanpitoa että kehittymismahdollisuuksia – mahdollistaa aikanaan vaikka ammatin?

Vaikka kevät olisi kuinka poikkeuksellinen, tällaisia haaveita ei kannata turhaan lykätä tai unohtaa. Syyslukukaudella käynnistyviin musiikkiopintoihin haetaan nyt toukokuussa. Helsingin Konservatorion opetustarjonta on monipuolista ja laadukasta, joten kannattaa tutustua.

Konservatorion oppilaaksi ilmoittautuminen ei edellytä aiempaa musiikin harrastamista. Sekä aloittelevat että jo aiemmin musiikkia harrastaneet ovat tervetulleita. Sopivia vaihtoehtoja löytyy monelle ikäryhmälle, taitotasolle, ja moneen makuun.

Polun klassisen musiikin pariin voi aloittaa jo musiikkileikkikoulusta, ja jatkaa vaikka ammattilaiseksi asti. Tähän väliin mahtuu tietysti laulu- ja soitto-opintoja – monissa soitimissa ja monen ikäisille.

Konservatoriossa viihdytään

Helsingin Konservatorio

Helsingin Konservatorio

”Meidän valttejamme ovat ammattitaitoiset ja mukavat huippuopettajamme, laaja soitinvalikoima, monipuolinen orkesteri-, kuoro- ja kamarimusiikkitoiminta, innostunut ilmapiiri sekä erinomainen sijainti Ruoholahdessa hyvien liikenneyhteyksien varrella”, kertoo rehtori Rea Warme-Korpinen.

Konservatoriota suosittelevat myös monet oppilaamme, joista osa on viihtynyt meillä musiikkileikkikoulusta asti. Osa viihtyy ammattimuusikoksikin asti. Musiikista saa iloa ja mielenkiintoista sisältöä elämäänsä, kiinnostavia kokemuksia ja kavereita.

Helsingin Konservatoriosta kertoo tässä pitkäaikainen oppilaamme, 14-vuotias Martti Genevet, joka on harrastanut musiikkia jo 12 vuotta. ”Jos muskari lasketaan mukaan”. Ja lasketaanhan se.

”Konsa on tosi kiva paikka, ja sieltä saa ihan sikana tosi hyviä kavereita. Siellä saa osallistua todella moniin eri asioihin soittotuntien lisäksi, (orkesteri, kuoro) mikä tekee soittoharrastuksesta vielä monipuolisemman.”

Oman soittimensa, kontrabasson, Martti löysi jo 9 vuotta sitten Helsingin Konservatorion (lähes) jokakeväisessä Visseli-tapahtumassa, jossa opettajamme esittelevät soittimia kiinnostuneille. Ikävä kyllä kevään 2020 Visseli jouduttiin perumaan huhtikuulta, sillä se tapaa vetää talon täyteen.

Oma soitin löytyy:

”Innostus kontrabassonsoittoon alkoi Visseli-tapahtumassa, jolloin kokeilin ensimmäistä kertaa elämässäni bassoa.” Soittimen käsittelyä opastaa videossa opettaja Taru Tiusanen, joka on edelleen Martin opettaja.

Martti Genevet kertoo soittimestaan: ”Kontrabassossa on parasta sen monipuolisuus, ja soundi. Kontrabassosta saa sekä tosi matalia ääniä, että korkeita, mikä tekee sen soitosta tosi kiinnostavaa. Sanoisin, että kontrabasso on mielestäni siistein jousisoitin, ja että vaikka se on aika isokokoinen, sitä ei tarvitse pelätä. Kannattaa pitää mielessä, että soitinta pitää sitten myös roudata, mutta ei se ole kovinkaan paha homma. Avuksi voi hankkia kuljetuspyörät, jotka helpottavat kuljetusta huomattavasti.”

Vuonna 2018 Martti Genevet esitteli kontrabossoa Helsingin Sanomien Lasten uutisissa:

Martti Genevet Helsingin Sanomien videolla

Pääset katsomaan videon klikkamalla kuvaa (linkki videoon YouTubessa) tai katsomalla artikkelin seuraavasta linkistä:

Juttusarjassa on mukana myös monta muuta oppilastamme, jotka kertovat omista soittimistaan:

Vaihtoehtoja löytyy monen ikäisille

Soitto- tai lauluharrastusta ei ole tietenkään pakko aloittaa musiikkileikkikoulusta. Koko koulutustarjonta löytyy sivuiltamme, mutta miten olisivat esimerkiksi tällaiset vaihtoehdot?

Musiikkileikkikoulu (ikäryhmät 3 kk-7v)pehmoeläimet soittamassa

Musiikkileikkikoulussa lauletaan, soitetaan, liikutaan musiikin mukaan sekä kuunnellaan musiikkia eri tavoin. Muskari kehittää lapsen laulu- ja soittotaitoa, kuuntelukykyä, rytmi- ja melodiatajua, musiikillista ilmaisua sekä luovuutta.

Valmentava opetus

Valmentava opetus sopii erinomaisesti lapselle, jonka polku musiikin parissa on vasta alussa. Tänä vuonna valmentavaan opetukseen ei ole omaa hakua, vaan siihen haetaan samassa haussa musiikin perusopintojen kanssa.

Nuorten laulukoulu (11-15v)

Laulukoulussa harjoitellaan muun muassa äänenkäytön ja laulamisen alkeita sekä nuotinlukua.

Musiikin perus- ja syventävät opinnot (musiikkiopisto)

Helsingin Konservatorio tarjoaa tavoitteellista ja pitkäjänteistä klassisen musiikin opetusta laulussa sekä useissa muissa eri instrumenteissa, monen ikäisille ja -tasoisille soittajille vasta-alkajista alkaen. Instrumentit löydät täältä.

Jo aiemmin musiikkia harrastaneen on mahdollista jatkaa muualla aloittamiaan opintojaan.

PIkkuhuilistit esiintyvät opettajansa kanssa

Valmentavaan opetukseen, Nuorten laulukouluun, musiikin perus- ja syventäviin opintoihin ilmoittaudutaan 18.-22.5.2020 välisenä aikana konservatorion verkkosivuilla. Musiikkileikkikouluun ilmoittaudutaan samaan tapaan 4.-10.5.

Verkkolomake avautuu hakuajan ensimmäisenä päivänä klo 9.00.

Uusien oppilaiden nimet julkistetaan konservatorion verkkosivuilla 9.6.2020.

 

Täältä löydät tarkempaa tietoa musiikkiopistossa opiskelusta

Soitinvalikoimamme

Tiedote poikkeustoimista kevään oppilasvalinnassa

Takaisin edelliselle sivulle