fbpx

Musiikkiharrastusta voi kokeilla ensin valmentavassa opetuksessa

Jos haluaa lapselleen musiikkiharrastuksen syksyksi, kannattaa nyt tutustua Helsingin Konservatorion monipuoliseen soitinvalikoimaan ja kevään hakuaikatauluihin.

– Meille voi hakea oppilaaksi, vaikkei ikinä olisi soittanut mitään soitinta. Jos lapsi on kiinnostunut musiikista ja haluaisi kokeilla jonkun soittimen soittoa, niin 5–8-vuotiaille on hyvä vaihtoehto lukuvuoden mittainen valmentava opetus. Siinä totutellaan säännölliseen musiikkiharrastukseen pienryhmä- ja yksilöopetuksessa sekä orkesterissa tai kuorossa. Pääsykokeissakaan ei tarvitse osata soittaa mitään. Siellä lauletaan yksi omavalintainen laulu ja toistetaan rytmejä ja sävelmiä, kertoo oppilashallintosihteeri Maria Hyvärinen.

Tutustu soitinvalikoimaan, soitinesittelyvideoihin ja lue oppilaidemme haastatteluja

Opetusta vasta-alkajille ja pidemmälle ehtineille

Helsingin Konservatoriossa voi aloittaa musiikkiopinnot aivan alusta. Oppilaaksi voi myös hakea, jos on jo opiskellut toisessa musiikkiopistossa.

– Meidän valttejamme ovat ammattitaitoiset ja mukavat huippuopettajamme, laaja soitinvalikoima, monipuolinen orkesteri-, kuoro- ja kamarimusiikkitoiminta, innostunut ilmapiiri sekä erinomainen sijainti Ruoholahdessa hyvien liikenneyhteyksien varrella, sanoo rehtori Rea Warme-Korpinen.

Valmentavan opetuksen ja muskarin paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä

Lukuvuoden 2019–2020 valmentavaan opetukseen ja syksyn musiikkileikkikouluryhmiin ilmoittaudutaan 6.–12.5. verkossa. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Valmennusvuoden jälkeen voi hakea oppilaaksi taiteen perusopetukseen. Hakuvaiheessa valitaan oma soitin. Tänä keväänä pääsykokeisiin ilmoittaudutaan 8.–28.4. ja pääsykokeet pidetään 22.–24.5.

Lue lisää opetustarjonnasta ja kevään haun aikatauluista

– Kannattaa myös ehdottomasti tulla Visseli-soitinesittelypäiväämme lauantaina 13.4. kello 10–13! Siellä lapset pääsevät kokeilemaan erilaisia soittimia opettajiemme ohjauksessa, vinkkaa Maria Hyvärinen.

Lue lisää Visseli-soitinesittelypäivästä

Valinnaisuutta ja uusia painotuksia

Helsingin Konservatorion uusi musiikin laajan oppimäärän opetussuunnitelma otettiin käyttöön 1.8.2018. Uudistuksen myötä oppilas voi kaikille yhteisten musiikkiopintojen jälkeen painottaa opintojaan oman mielenkiintonsa mukaan joko instrumenttiopintoihin tai yhteismusisointiin. Erikoiskursseja ja muita valinnaisia opintojakin on tarjolla.

Syventävissä opinnoissa valitaan yksi seuraavista suuntautumisvaihtoehdoista: instrumenttiopinnot, yhteismusisointi, musiikin tekeminen tai musiikkiteatteri. Jokainen suuntautumisvaihtoehto pitää sisällään monipuolisen opintojen kokonaisuuden, jonka päätteeksi tehdään yksilöllinen lopputyö.

– Oppilaat voivat aiempaa enemmän vaikuttaa opintojensa sisältöön. Musiikin harrastaminen konservatoriossa on tavoitteellista ja pitkäjänteistä. Mahdollisuus suunnitella opintojen sisältöä yhdessä opettajan kanssa ja tehdä opinnoistaan omannäköisiä lisää oppilaidemme innostusta, luovaa ajattelua ja oppimisen iloa, kertoo rehtori Rea Warme-Korpinen.

Tutustu Helsingin Konservatorion uuteen opetussuunnitelmaan

teksti ja kuva: Raija Kaljunen

Uutista päivitetty 28.3.2019: Vaihdettu taiteen perusopetuksen pääsykokeisiin ilmoittautumisajaksi 8.–28.4. (oli 1.–28.4., alkamispäivä muutettu)

Takaisin edelliselle sivulle