fbpx

Pianistisisarusten opettajakonsertin teemana on vesi

Pianistisisarukset Anna Linjama (s. Rapeli) ja Eeva Rapeli soittivat ensimmäistä kertaa nelikätisesti lapsina, kun he olivat Helsingin Konservatorion oppilaita. Aikuisiällä yhteistä duohistoriaa on jo parinkymmenen vuoden ajalta. Nykyään Anna Linjama opettaa pianonsoittoa Helsingin Konservatoriossa ja Eeva Rapeli Espoon musiikkiopistossa. He esiintyvät 23. syyskuuta Duo Rapelina konservatorion opettajakonserttien sarjassa. Konsertin nimi on Barcarolle, sillä konserttia on inspiroinut vesiteema.

– Annan pitkäaikaisena haaveena on ollut esittää Chopinin Barcarolle (venelaulu) op. 60, ja illan ohjelmaan se sai seurakseen nokturnit op. 62 ja muutamia Brahmsin myöhäisiä pianokappaleita. Eeva kuuli Ravelin Veden leikkiä ensi kertaa György Sebökin kurssilla Ilmo Rannan soittamana 1970-luvulla, ja nyt oli sopiva hetki tarttua siihen. Rahmaninovin Kuusi kappaletta pianolle nelikätisesti ovat olleet ohjelmistossamme jo pitkään. Sarjan avausosa on sekin Barcarole, kertovat sisarukset tulevasta konsertista.

Opetustyötä, harjoittelua ja esiintymisiä

Anna Linjama ja Eeva Rapeli kertovat, että he ovat valmistautuneet konserttiinsa opetustyön ohella pikkuhiljaa: harjoittelemalla ja esiintymällä yksin ja yhdessä sekä osallistumalla mestarikursseille. Anna Linjaman työskentelyä siivitti viime talvena myös Helsingin Konservatoriolla toteutettu Iloa ja rohkeutta esiintymiseen -hanke.

Duo Rapeli on esiintynyt konservatorion opettajakonserttien sarjassa muutaman kerran aiemminkin.

– Tässä konsertissa soitamme meitä soinnillisesti ja musiikillisesti kiehtovia kappaleita ja toivomme voivamme jakaa tämän soljuvan elämyksemme. Nykyaikana resitaaleja järjestetään paljon harvemmin kuin nuoruudessamme, mikä on sääli, koska yhteisesti koettu elävä musiikki yhdistää!

Duo Rapeli: Barcarolle

teksti: Raija Kaljunen
kuva: Liisa Malkamäki

Takaisin edelliselle sivulle