fbpx

Valmentavaan opetukseen ja muskariin ilmoittaudutaan 6.–12. toukokuuta

Nuoret huilistit esiintymässä

Nuoret huilistit esiintymässä

Helsingin Konservatorion lukuvuoden 2019–2020 valmentavaan opetukseen ja musiikkileikkikouluryhmiin ilmoittaudutaan 6.–12. toukokuuta verkossa. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Verkkolomake avataan 6.5. klo 9.00.

Valmentava opetus on 5–8-vuotiaalle oivallinen tapa totutella musiikkiharrastukseen, jos lapsi on kiinnostunut musiikista ja haluaisi kokeilla jonkun soittimen soittamista. Valmentavaa opetusta on tarjolla monessa eri soittimessa. Yhden lukuvuoden kestävä valmentava opetus on yhdistelmä pienryhmä- ja yksilöopetusta sekä yhteismusisointia orkesterissa tai kuorossa. Valmennusvuoden jälkeen voi hakea oppilaaksi taiteen perusopetukseen.

Musiikkileikkikoulussa lauletaan, soitetaan, liikutaan musiikin mukaan sekä kuunnellaan musiikkia eri tavoin. Muskarissa kehittyvät laulu- ja soittotaito, kuuntelukyky, rytmi- ja melodiataju, musiikillinen ilmaisu ja luovuus. Ryhmät on jaettu ikävuosittain, ja perheryhmissä musiikkiharrastuksen voi aloittaa jo kolmen kuukauden ikäisen vauvan kanssa.

Uutuutena erityislasten musiikkileikkikouluryhmä

Tänä syksynä uutena palveluna alkaa erityisryhmien musiikkileikkikoulu. 4–7-vuotiaiden muskariryhmä kokoontuu kerran viikossa keskiviikkoisin klo 18.30–19.15. Opetukseen osallistutaan yhdessä oman aikuisen kanssa. Lukukausimaksu on 260 euroa.

– Musiikkileikkikouluopetus tukee erityislapsen vuorovaikutustaitojen kehittymistä ja oppimista. Laulamme, leikimme, liikumme ja soitamme rytmi- ja laattasoittimia. Yhdessä koettu musisoinnin ilo sekä osallistumisen ja onnistumisen kokemukset tukevat lapsen itsetunnon ja tunne-elämän kehittymistä. Käytämme myös kuvakommunikaatiota ja tarvittaessa tukiviittomia toiminnanohjauksen tukena, kertoo musiikkileikkikoulun opettaja Rosa-Lia Anthoni.

Tutustu valmentavan opetuksen soitinvalikoimaan ja musiikkileikkikoulun alustavaan lukujärjestykseen ja ilmoittaudu opetukseen

teksti ja kuva: Raija Kaljunen

Takaisin edelliselle sivulle