fbpx

Musiikki harrastukseksi

Jos haluat tehdä musiikista hienon osan lapsesi elämää, kannattaa ryhtyä nyt tuumasta toimeen.  Elokuussa alkaviin lukuvuoden 2021-2022 musiikkiopintoihin ja harrastusryhmiin haetaan kohta. Musiikkileikkikouluun ilmoittaudutaan 28.4.-5.5. ja musiikkiopistoon haetaan 6.-11.5.

Konservatorion oppilaaksi ilmoittautuminen ei edellytä aiempaa musiikin harrastamista. Sekä aloittelevat että jo aiemmin musiikkia harrastaneet ovat tervetulleita. Polun klassisen musiikin maailmaan voi aloittaa jo musiikkileikkikoulusta, ja sitä voi jatkaa vaikka ammattilaiseksi asti.

Lisätietoa rohkeasti klassisen konservatoriomme monipuolisesta ja laadukkaasta tarjonnasta, sekä haku- ja ilmoittautumisohjeet, löydät verkkosivuiltamme.

Musiikkileikkikouluun ilmoittaudutaan lukuvuodeksi 2021-2022 verkkosivujemme kautta 28.4.- ke 5.5.2021. Muskariryhmät täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Valmentavaan soitonopetukseen, nuorten laulukouluun, musiikin perus- ja syventäviin opintoihin sekä aikuisten opetukseen haetaan 6.-11.5.2021. Oppilaspaikkaa haetaan täyttämällä sähköinen hakulomake verkkosivuillamme. Kymmenen vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat hakijat lähettävät hakulomakkeen lisäksi myös linkin tekemäänsä videotallenteeseen. Hakuohjeet löytyvät verkkosivuiltamme.

Uusia oppilaita otetaan vapautuville oppilaspaikoille. Se, sijoittuuko nuori hakija valmentavaan opetukseen (5-8-vuotiaille) tai musiikin perusopintoihin, päätetään oppilasvalinnan tekemisen yhteydessä. Valmentavaan opetukseen ei siis ole erillistä hakua. Hyvin nuoria hakijoita ohjataan ensisijaisesti valmentavaan opetukseen.

Helsingin Konservatorion kuoroihin haetaan syksyllä alkavalle lukuvuodelle 3.5.-31.8. Koelaulut lauletaan kuitenkin vasta myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana, lukuvuoden alussa. Lisätietoa hausta ja koelauluista verkkosivuilltamme, täältä. Koelauluohjeet lähetetään ilmoittautuneille.

Tutustu meihin

Helsingin Konservatoriossa viihdytään hyvin, jotkut jopa vauvasta ammattimuusikoksi asti. Musiikista saa iloa, elämyksiä ja mielenkiintoista sisältöä elämäänsä, kiinnostavia kokemuksia ja kavereita.

”Meidän valttejamme ovat ammattitaitoiset ja mukavat huippuopettajamme, laaja soitinvalikoima, monipuolinen orkesteri-, kuoro- ja kamarimusiikkitoiminta, innostunut ilmapiiri sekä erinomainen sijainti Ruoholahdessa hyvien liikenneyhteyksien varrella”, kertoo rehtori Rea Warme-Korpinen.

Voit tutustua opetustarjontaamme, soitinvalikoimaan ja soitinesittelyihin verkkosivuillamme.

Valitettavasti (lähes) jokakeväinen soitinesittelypäivämme Visseli on jouduttu perumaan tänäkin keväänä koronapandemian takia. Tavallisesti moni muusikonalku löytää oman soittimensa juuri soitinesittelyiden joukosta. Valitettavasti emme voi myöskään, samasta syystä, kutsua kiinnostuneita kuuntelemaan konserttejamme. YouTube-kanavaltamme löytyy kuitenkin useita videoita, joissa oppilaamme ja opiskelijamme esiintyvät, sekä myös pari ilmaista konserttia.

Tässä esimerkkinä nuorten kitaristiemme taidonnäyte, englantilainen kansanlaulu Greensleeves:

Takaisin edelliselle sivulle