fbpx

Muusikon ammatillisessa koulutuksessa vapaita paikkoja

Helsingin Konservatoriossa on vapaita opiskelupaikkoja klassisen musiikin muusikon koulutuksessa. Opiskelupaikkoja on tarjolla tällä hetkellä seuraavissa instrumenteissa: alttoviulu, kontrabasso, oboe, fagotti, trumpetti, käyrätorvi ja pasuuna.

Koulutukseen voi hakea jatkuvan haun kautta ja 26.8.2019 klo 15.00 mennessä hakeneet kutsutaan pääsykokeisiin. Kesän aikana jatkuvan haun kautta tulleet hakemukset otetaan huomioon haussa. Pääsy- ja soveltuvuuskokeet järjestetään torstaina 29. elokuuta alkaen klo 9. Opinnot alkavat syyskuun alussa.

Muusikon ammatillinen perustutkinto on toisen asteen koulutusta. Koulutukseen voi hakea peruskoulun tai lukion jälkeen.

– Meille kannattaa ehdottomasti hakea, jos haaveena on ammattimuusikon työ, haluaa keskittyä klassiseen musiikkiin ja saada korkeatasoista opetusta huippuopettajien johdolla. Ammatillisen tutkinnon jälkeen voi hakea jatko-opintoihin korkeakouluun Suomeen tai ulkomaille, kuten moni meiltä valmistunut on tehnytkin. Peruskoulusta tulevat opiskelijat voivat suorittaa meillä myös ns. kaksoistutkinnon eli tehdä ylioppilastutkinnon opintojen aikana, kertoo koulutuspäällikkö Pia Kärjes-Peltola.

Hakeminen

Hakulomake lähetetään ensisijaisesti sähköpostitse osoitteeseen konservatorio(at)konservatorio.fi, viestin otsikoksi Jatkuva haku tai suoraan konservatorion toimistoon: Helsingin Konservatorio, Ruoholahdentori 6, 00180 Helsinki.

Hakulomake ja lisätietoa pääsykokeista löytyy verkkosivuilta konservatorio.fi/ammattiin.

Lisätiedot

koulutuspäällikkö Pia Kärjes-Peltola, puh. 09 5860 5830, 050 309 2420, pia.karjes-peltola(at)konservatorio.fi

Lue lisää muusikon koulutuksesta ja opiskelijoiden tarinoita

Konservatoriosta valmistuneet sijoittuneet hyvin jatko-opintoihin

kuva: Raija Kaljunen

Takaisin edelliselle sivulle