fbpx

Muusikon koulutus on erinomainen valinta klassista musiikkia tosissaan harrastaville nuorille

Helsingin Konservatorion muusikon tutkinto on nappivalinta peruskoulun tai lukion jälkeen niille nuorille, jotka haluavat keskittyä klassiseen musiikkiin ja omien muusikon taitojensa kehittämiseen. Hakuaika elokuussa alkaviin musiikin osaamisalan opintoihin on 19.2.–12.3.

– Meille kannattaa hakea, jos haaveena on ammattimuusikon työ ja haluaa varmistaa korkeatasoisen opetuksen huippuopettajien johdolla. Ammatillisen tutkinnon jälkeen voi hakea jatko-opintoihin korkeakouluun Suomeen tai ulkomaille, kuten moni meiltä valmistunut on tehnytkin. Peruskoulusta tulevat opiskelijat voivat suorittaa meillä myös ns. kaksoistutkinnon eli tehdä ylioppilastutkinnon opintojen aikana. Tärkeä juttu monelle on myös se, että opintotukea jaetaan erikseen toiselle asteelle ja korkeakouluopintoihin. Siksi opinnot meillä eivät syö yhtään opintotukikuukausia jatko-opinnoista, vinkkaa koulutuspäällikkö Pia Kärjes-Peltola.

Klassisen musiikin opiskelua hyvässä ilmapiirissä

Koulutuspäällikkö Pia Kärjes-Peltola

Pia Kärjes-Peltola kertoo, että opiskelijat arvostavat konservatorion erinomaista opetusta ja hyvää ilmapiiriä.

– Saamme opiskelijoilta kehuja myös hyvästä ruoasta, sijainnistamme ja omasta kirjastostamme. Opiskelijat kiittävät lisäksi talon kannustavaa ja hyvää ilmapiiriä, kertoo Kärjes-Peltola.

Opiskelijat kertovat omin sanoin arjestaan opiskelijatarinoissa, joita on julkaistu Musiikin osaamisalan esittelysivulla.

Klassisen musiikin muusikon opinnot sisältävät omien instrumenttiopintojen lisäksi myös mm. kamarimusiikkia, liediä, orkesteria sekä musiikin hahmottamisaineita eli teoriaa, säveltapailua, tyylien tuntemusta ja äänenkuljetusta. Koulutuksen aikana voi hakeutua myös kansainväliseen vaihtoon kolmeksi viikoksi.

Koulutussopimusten ansiosta opiskelijat pääsevät myös opiskelemaan ammattiaan aidoissa ympäristöissä. Lue lisää yhteistyöstä Hyvinkään Orkesterin kanssa

Tutustu usein kysyttyihin kysymyksiin muusikon koulutuksesta

Lue lisää muusikon koulutukseen hakemisesta ja pääsykokeista

teksti ja kuva: Raija Kaljunen

Takaisin edelliselle sivulle