fbpx

Hae muusikon tai pianonvirittäjän koulutukseen kevään yhteishaussa

Helsingin Konservatoriossa voi opiskella itselleen musiikista ammatin klassisen musiikin muusikon tai pianonvirittäjän koulutuksessa. Hakuaika elokuussa alkaviin opintoihin on 18.2.–10.3.2020. Helsingin Konservatorio on Suomen ainoa oppilaitos, jossa koulutetaan pianonvirittäjiä.

– Meillä ammattimuusikoksi haluavat saavat korkeatasoista klassisen musiikin opetusta huippuopettajien johdolla. Laadukkaan opetuksen lisäksi opiskelijat pitävät talomme kannustavasta ja hyvästä ilmapiiristä, hyvästä sijainnista, ruoasta ja omasta kirjastosta. Meiltä valmistuneista moni on päässyt jatkamaan opintojaan musiikkikorkeakouluihin, kertoo koulutuspäällikkö Pia Kärjes-Peltola.

– Pianonvirittäjäkoulutus on erinomainen vaihtoehto musikaalisesta käsityöammatista kiinnostuneille nuorille tai vähän varttuneimmillekin, vaikkapa alanvaihtajille. Suurin osa valmistuneista perustaa oman yrityksen. Etenkin pääkaupunkiseudun ulkopuolella työllistymismahdollisuudet ammatinharjoittajana ovat hyvät, toteaa Kärjes-Peltola.

Ammatilliseen koulutukseen voi hakea peruskoulun tai lukion jälkeen. Myös ammatillisen tai korkeakoulututkinnon suorittaneet voivat hakea muusikon tai pianonvirittäjän koulutukseen.

Ammatillisen koulutuksen hakusivut

Opiskeluun voi tutustua somen ja opiskelijatarinoiden kautta

Helsingin Konservatorion ammatillisen koulutuksen arkeen pääsee kurkistamaan erityisesti konservatorion Instagramissa, jossa opiskelijat kertovat opiskelustaan omilla viikon mittaisilla somevuoroillaan. Osa opiskelijoista on kirjoittanut oman opiskelijatarinansa, joita on koottu Musiikin osaamisalan esittelysivulle ja Pianonvirityksen osaamisalan esittelysivulle. Jotkut ovat käyneet myös kertomassa Helsingin Konservatoriosta omissa entisissä kouluissaan ja musiikkiopistoissaan. Opiskelijat olivat mukana myös tammikuussa järjestetyissä avointen ovien tapahtumassa ja hakuinfoissa esiintymässä ja esittelemässä taloa.

– Käymme viestinnän ja markkinoinnin perusteita läpi työelämätaitojen kurssilla, ja opiskelijat saavat valita, miten haluavat osallistua konservatorion viestinnän tekemiseen. Instagramissa opiskelijoiden tekemät sisällöt ovat olleet jatkuvasti suosituimpien julkaisujen joukossa. Myös nettisivujen opiskelijatarinat kiinnostavat yleisöämme, kertoo viestintäasiantuntija Raija Kaljunen.

Opiskelijat osallistuvat konservatorion viestinnän tekemiseen osana opintojaan.

– Sosiaalisen median ja opiskelijatarinoiden kautta teemme näkyväksi, millaista opiskelu meillä on. Vaikuttavaa viestintää syntyy, kun opiskelijat itse kertovat opinnoistaan ja arjestaan omin kuvin ja sanoin – on se sitten verkkosivuilla, somessa tai oppilaitosvierailulla yleisön edessä, toteaa Raija Kaljunen.

Lisätietoa
Ammatillisen koulutuksen usein kysytyt kysymykset

teksti: Raija Kaljunen
kuvat: Heikki Tuuli, Raija Kaljunen

 

Takaisin edelliselle sivulle