Ruoholahdessa voi opiskella ammattitutkinnon klassisesta musiikista tai pianonvirityksestä

Helsingin Konservatoriossa Ruoholahdessa voi opiskella peruskoulun jälkeen klassisen musiikin muusikoksi tai pianonvirittäjäksi. Musiikkiopisto-opintojen jälkeen voi hakea jatkamaan soitto- tai lauluopintoja toisen asteen ammatilliseen koulutukseen. Helsingin Konservatorio on Suomen ainoa oppilaitos, jossa koulutetaan pianonvirittäjiä.

Molemmat tutkinnot ovat musiikkialan ammatillisia perustutkintoja, joista saa erinomaiset valmiudet jatko-opintoihin. Koulutuksiin haetaan yhteishaussa 20.2.–13.3.

– Me tarjoamme musiikillisesti lahjakkaille nuorille mahdollisuuden keskittyä muusikon taitojen kehittämiseen. Peruskoulusta tulevat nuoret voivat suorittaa samalla lukio-opintoja ja ylioppilastutkinnon, kertoo koulutuspäällikkö Pia Kärjes-Peltola. Aiemmissa musiikkiopinnoissa pitäisi olla saavuttanut ainakin musiikkiopiston perustason eli peruskurssia 3 vastaavat tiedot ja taidot.

– Pianonvirittäjäkoulutus antaa hyvät valmiudet työskennellä ammatinharjoittajana pianojen ja flyygeleiden virittäjänä, Kärjes-Peltola toteaa.

Tällä hetkellä Helsingin Konservatoriossa opiskelee noin 70 ammatillisen koulutuksen opiskelijaa. Klassisen musiikin muusikon ja pianonvirittäjän koulutuksiin voivat hakea myös lukion, ammatillisen tai korkeakoulututkinnon suorittaneet nuoret.

Lue lisää

Koulutukseen hakeminen ja pääsykokeet

Muusikon koulutus ja opiskelijoiden tarinoita

Pianonvirittäjäkoulutus ja opiskelijatarina

Konservatoriosta valmistuneet sijoittuneet hyvin jatko-opintoihin

Takaisin edelliselle sivulle